A je to!

01.07.2013 09:13

 

Snad nejnáročnější část Extraligy ČR v PÚ i VC OSH Přerov – tento rok obzvlášť, je za námi! Byl to neskutečný boj od začátku až do konce. Takže od začátku…

Minulý víkend, jelikož nebyl na seznamu žádný závod VC ani EX – některé z nás dovolenkovaly a odpočívaly. Jiné závodily nebo fandily na krajském kole HZS a SDH Olomouckého a Moravskoslezského kraje v požárním sportu, které se konalo v Přerově. Další sportovaly jinak….a ejhle. Neděle večer a naše Lucka dojde s překvapením – zlomená ruka. Pár minut debatování ve třech a ihned tasíme telefony a voláme. Sháníme číslo a Míša se ujímá hlavní řeči :) , my s Luckou jen čekáme na odezvu. A kam se volá? Další Lucce  (Lucie ŠUTOVÁ – alias Myšákova ségra alias malá Lucí :):). A odteď už to musím rozlišovat –neboť by v tom byl guláš:) Malá Lucí souhlasí, odběhne tento extraligový víkend a nám Radíkovským se tak trochu tep uklidnil. Vzápětí jdeme za Vlastíkem říct mu noviny…

Celý týden byl dosti vyčerpávající…Jelikož nás tento rok bylo opravdu, ale opravdu málo. Všichni postupně slábli – a síly docházely i po psychické stránce. Naštěstí pátek tu byl co by dup a my měly možnost mít trénink i s malou Lucí :). Ale jakokdyby toho nebylo málo – po prvním útoku nám mašiná řekla pápá. Na druhý útok vytahujeme „starý“ stroj a dáváme další tréninkový útok. Do třetice přijíždí už kluci z Plumlova a my zkoušíme jejich bejka :). Některé už další útok bežet nechtějí…takže porada a my se společně domlouváme, že víkend odběhneme s cizím strojem a to právě od kluků z Plumlova.

Cíl by tento víkend jasný a i časy, které padly na našich útocích, nebyly pro nás zklamáním. Obě tratě jsou velmi rychlé, terče nijak těžké – přesto zrádné. V sobotu holky vzadu bez problému, Verčin nový rituál – plyn dolů, plyn dolů, plyn dolů…;-), voda poslaná velice pěkně, malé Lucí se připletlo do cesty céčko PP pod nohy, takže trochu překážková dráha, odhozy na místech, ale prostřiky. V Olšovci tedy zakončujeme útok s časem 17:13 (PP 16:49).

Nedělní závody na domácí půdě propršely. Přesto v mužské kategorii padaly parádní časy a tak nebylo potřeba nijak zvlášť taktizovat. Na ženskou kategorii byly  terče posunuty značně doprava. Domluva - kam kdo kdy odběhne a jde se na to:). Holky vletěly do kádě jedna báseň, Verča si nás očkem pohlídá, přidává plyn, malá Lucí bez problému, odhozy na místech, ale opět prostřiky (my se s Dituš polepšíme ;-) ) a čas 16:93 (PP 16:22). Spokojenost! Stačilo to na druhé místo a konečně i větší počet bodů…a hlavně :) už můžeme říct „malá nová Lucí“ je už NAŠE!:)

PODĚKOVÁNÍ – musela bych se upsat, ale největší díky patří především Lucce ŠUTOVÉ, bez které bychom nezaběhly takové časy :)….a klukům z Olšovce – kteří i po svém pořadatelství vstali, dojeli na Radíkov a ráno po páté nastoupili do kuchyně – takže řízky byly i díky nim:). To, co každý rok ve stejné sestavě děláme nejméně do dvanácté hodiny, bylo po deváté hotovo:). Stejně tak i závěrečný úklid – byl díky nim velmi svižný. DĚKUJEME! 

   

autor: yfca