Ach ta ex-liga (R-tým 2015 - díl. 9.)

22.07.2015 23:14

O víkendu 18. - 19.7.2015 nás nečekala žádná VC Přerova. V nedalekém Karolíně se však v sobotu prvně konala Extraliga a zároveň i PHL. Volba byla tedy jasná i přes nekompletní složení týmu. Majda nás nechala napospas a vydala se na jinou ligu na Olomoucko. Páteční trénink se tedy nesl v duchu střídání béčkařek a předávání vzájemných zkušeností. Při té příležitosti jsme se pokoušely v útoku zrealizovat i další nové postřehy šéfa - hlavně na proudech.... No, řekněme si to narovinu - trénink stál za houby!

Postřehy/rady/nápady u nás (hlavně u mne) nějakým záhadným způsobem prostě nefungují. Navíc jsme zjistily že máme rozdělovačová céčka pěkně jetá... No nevadí, nějak to přeci dopadne.... V sobotu jsme se odhodlány vydaly do Karolína, na holky však čekalo docela překvápko. Šéf nám chtěl udělat radost a nachystal nová céčka k rozdělovači (= samozřejmě i pod savici). Za ochotu a rychlost moc děkujem, ale holky z toho psychicky moc nadšené nebyly :-D

Nastalo tedy přemotávání, máčení, skládání ... jo a ještě se nám ohla páčka plynu na stroji :-D ...trocha paniky... no nakonec nastalo uklidnění, že to přece nějak zvádnem, vždyť o nic nejde + základna na jistotu.

Útok jsme rozběhly slušně, trošku nesoulad na "b"+ rozdělovač a jeho mírné vytočení, dřív zaplněné pravé "c"... "levá" Míša :-D se rozhodla vykašlat se na všechny rady z tréninků a dostat se za každou cenu a jakýmkoli způsobem co nejblíže čáře. :-D Vyplatilo se, sestřik v 16:39.s, ale "pravá" Míša končí trošku dál od terče. Za normálních okolností bez problémů, ale v daných podmínkach na Karolíně - tvrdě ztrestáno konečným časem kolem 21s.

VIDEO zde

FOTO zde

Sobotní přejezd do extraligových Laviček byl šéfem zamítnut. Jsme však "kamošííí", jedeme do oblíbeného hotelu v Radíkově a vyzvedáváme si po cestě už naši Majdu. Večer posedímě, něco sezobnem a chystáme se na další závodní den. V neděli dopoledne vyrážíme z domu včas! Dokonce vlastně dřív! Je to lišácký trik ušitý na mne a na Majdu....(máme prý totiž ráno na vše čas....)

a tak nám holky s časem odjezdu lhaly :-D To jsou teda kamošííí :-P No nic, jedeme čelit pirátům silnic... kolonám, motorkářským sebevrahům a starým dědulům přejíždějích z pruhu do pruhu asi podle nálady! No děkujeme pěkně - skvělé zážitky! Po příjezdu do Laviček líbáme zemi a děkujeme fumíkovému bohu, že jsme to přežily.

Na startovní listině jsme napsány opět někde na konci...Trať v Lavičkách je rychlá, nám o nic nejde, podmínky lepší než v Karolíně ... a protože nějaké šestnáctkové časy už padly....a my potřebujeme čas na prostřiky :-D rozhodneme se poslat vodu trošku rychleji - schválně, jestli to zvládnem?

Útok rozběhnutý opět slušně, ale kde je naše známé hučení mašiny a smluvená voda? Čekaly jsme na proudech, že dostanem od holek avizovaný kopanec a místo toho ladná voda, záklek a noojoooo bohužel naše klasické prostřiky. Nová páčka na mašine šla ztuha a nepodařilo se vytočit mašinu a vodu trošku více popohnat... Přestože se časomíra zastavila na šestnáctkové hranici (kterou jsme minulý týden tak oslavovaly), teď už z toho tolik radosti nemáme..... Taková drsná cesta a brambora z toho :( :-D

VIDEO zde

FOTO zde

I když...kdyby nám někdo na jaře řekl, že občas pojedeme i na extraligu a že se nám čas 16:95s nebude líbit - asi bychom si ťukaly na čelo :-D ... Na nepříliš rozradostněné náladě se však podílí i vědomí opět nekompletního týmu na další víkend. Adél si jede válet šunky k móřu :-D

Jenže tentokrát se už bude jednat o "naši" VC. Odjezdem z Laviček začíná maraton telefonátů, sms, zpráv a vzkazů...kdo s námi poběží příští závody? No a jak to dopadne? To si povíme příště :-P

 

Závěrem - děkovná věta pro proudařku loňského hvězdného týmu - Marťu D. Zaskočila za Majdu na béčkách a vypomohla nám v Karolíně. Děkujeme!

Míša