Bahno, déšť aneb 2 za jeden den…

12.05.2013 18:30

 

    V sobotu 11.5.2013 jsme se vydaly s holkama na 11. ročník soutěže O pohár obce Drnovice, která se konala při příležitosti 120. výročí založení SDH Drnovice. Jely jsme jen na otočku, neboť jsme se vracely na Přerovsko, abychom se zúčastnily i okrskového kola, které se letos konalo v Olšovci. A jak to všechno dopadlo?

Déšť a bahno – s tím se bohužel nedá nic dělat, a tak dráha byla promáčená. Koberce kolem základny – to vše nasvědčovalo tomu, abychom šly ,,najistotu“.

Holky trochu bojují s postavením koše, pár úprav na spojkách a jdeme na start jako první. Výstřel – rozbíháme se opravdu pomalu, pár cuknutí ala uklouznutí a vybíháme. Špatně chycené klubko hadice na PP klouzalo, zrovna ne ideální odhoz- spíš žádný (zbytečná chyba :() - to pak ve výsledku uškodilo, neboť jsem si sama sobě vytvořila smyčko-uzly, což pak na konci znamenalo konečný čas 17:53 - Dituš na LP 16:97. Po útoku se už jen rychle balilo, šup šup do auta a vyrazilo se do Olšovce.

    I přes nepřízeň počasí se zde běžely stovky přesně tak, jak se mají. Jen časy byly trochu pomalejší. Jelikož Dituš odjela majálesovat, povolaly jsme do zbroje Alenku Dreiseitlovou. Stovek se nás zúčastnilo všech 6 a co se týče útoku, tak někteří opravdu koukali… Mischka (koš) jako LP a Kamilka (savice) jako PP, Lucka na rozdělovači, Marťa na béčkách, Verča na stroji – ne však našem, ale jak bychom řekli v Ostravě – na krocanovi;-), Ivča (PP) na savicích a Alenka na koši. Ačkoliv se holky bály, na vodu ještě čekaly – běžely na široké hadice – staré asi tak 20 let :-D (kdejaký chlap nechtěl s hadicí ani pomoc, jak byla těžká) a se strojem TOHATSU,který je výkonově slabší - výsledný čas 24.04 byl více než dobrý. S umístěním 1+1 jsme postoupily na okres, ale my se přijely jen zúčastnit, a proto se postup přenechal Drahotušským holkám, kterým přejeme mnoho štěstí a zdaru v začínající hasičské kariéře.

Poděkování patří i Kristýnce Kachlíkové, která se postarala o převzetí cen v Drnovicích, odkud jsme musely odjet.

PS: časy na setiny si snad pamatuji přesně, až budu mít v rukou výsledky - případné chybky opravím;-)

autor: yfca