NAŠE NEJMLADŠÍ ANEB CESTA K BC.!!!

10.06.2013 17:47

 

A je to tu – ano ano - GRATULUJEME, náš DIŤÁK - obsazující post levé proudařky a držící titul nejmladší členky týmu sdh Radíkov, se stala paní Bc.!:) A že to byly nervy od začátku až do konce :) …

Ač se tento víkend nevydařil tak, jak bychom si přály – nějaké bodíky jsme urvaly. Sobotní extraliga v Letohradu – Kunčicích začínala velmi příjemně – slunečno, teplo.  Ne vše má vždy dlouhé trvání a i počasí se rozhodlo trochu oživit atmosféru na závodech. Několik minut po druhé hodině odpolední zahřmělo a byla jen otázka času – kdy to příjde. A přišlo… SLEJVÁK jako krááááva – jinak to snad ani nejde napsat. Ač trať byla promáčená a bahnitá - poslední týmy mužů se s tím ještě poprali. Po několika prodloužených přestávkách, radách a hlasování se rozhodlo, že i ženské týmy poběží a my holky jsme tak čekaly téměř dvě hodiny, než se šlo na start. Přesto všechno musím uznat, že místní se nedali a trať se snažili dát všemi silami do kupy – a to kopáním, „kýblováním“, sušením pomocí molitanů – opravdu – klobouk dolů! Náš Radíkovskej bob šel na základnu – jako vždy – třetí. Jestli byla nějaká taktika? Nezranit se :)(ovšem – to je vždy). Celkově bylo vše dobře rozběhlé, holky v zadu to jistily:), dřívější odhoz a hodně brzký a jistý záklek na pravém proudu byl cílem – následkem však byl pozdější výstřik…. a pak byly osudné prostřiky a výsledný čas 18:11 (napravo 16:96) Naštěstí zde časy až tak nepadaly a my vystoupily na stupně a urvaly za třetí místo 6 bodů.

Nedělní závod v Lipové už byl prosluněný od rána až do konce. Nervozita v našem družstvu houstla, neboť naše Dituš už odpočítávala hodiny do státnicové zkoušky…přesto nějaký ten rituál proběhl a šlo se na start. Hned u základny bojovala Lucka na rozdělovači s céčkovým spojem, zároveň se ji hadice letící z pod savice  „zašprajcla“ u noh - nakonec dávala béčko zaběhu. Holky vzadu bez problému – stejně jako Dituš a Marťa, Verča se koukala - vodu dávala postupně a pravý proud si to dokulhal k terčům přes zaťaté zuby. Na konci však opět prostřiky. Výsledný čas 18:27(napravo 16:30). Happy jak tři grepy jsme fakt nebyly, ale jak jsme slyšely  :)  - jedna vlaštovka jaro nedělá. I tak – jeden krásný bodík :) a i ten je někdy velmi, ale opravdu velmi důležitý! :)

 

Ps: snad jen ... :-D http://www.youtube.com/watch?v=XOTy1uPWqes

autor: yfca