První body do VC Přerov

16.06.2013 19:35

 

První závod zařazený do VC Přerov (Hlinsko) jsme bohužel z časových důvodů nestihly odběhnout. Ve stejném termínu byla pořádána soutěž zařazená do EX ČR v PÚ (Seč). Další kolo Přerovska se konalo až tento červnový víkend, konkrétně v Opatovicích a Troubkách. Jestliže nám poslední závody propršelo, o sluneční paprsky a tropické teploty tentokrát nebyla nouze.

Fotbalové hřiště v Opatovicích je jistě všem dobře známé, neboť se zde v předešlých letech konala i extraliga. Trať do kopečka a mírný větřík, který se občas točil jako na koloči, způsobil trable několika týmům. Jelikož jsem propásla rezervaci startovního pořadí, na start jsme šly neobvykle až deváté. Celkově se neběželo špatně, ale nejlépe zrovna také ne. Vodu holky poslaly hned, avšak nějak se ji v hadicích zalíbilo :) a my měly vepředu pocit, že můžeme už jen klusat 8-) - každopádně konečný čas 17:11 byl vítězným (PP 16:92) a urvané první body do této ligy byly vítané.

V Troubkách už nám ale hej nebylo. Slunce bylo únavné, my vyprahlé a nikde žádný stín. Startovaly jsem opět mezi posledními družstvy a to ze třinácté pozice. Trochu nás stresoval neustálý přesunovací manévr startů – kdo a kdy má jít. Příprava základny taky nebyla na pohodu. Ač letos odtoková mřížka byla vkusně zakrytá (převeliké díky), béčko na rozdělovači působilo trable. Na startu opět málo místa, stejně jakoby se zmenšila základna :-D . Menší „sek“ a pozdní výběh napravo, pocitově těžký běh. Terče byly opravdu lehké – přesto jsme byly svědky, že i ty se dají pěkně omýt a ani my (já :( fňuk) jsme nebyly výjimkou. Přesto - konečně nám padla 16tka na obou terčích. Výsledný čas 16:64 (LP 16:02) stačil na druhé místo a my braly další cenné body.

autor: yfca