První červnový víkend

04.06.2013 10:09

 

První červnový víkend jsme strávily – jak jinak, než na závodech. V sobotu nás čekal „nový“ areál, o který se starají hasiči z nedalekých Hranic. Ač se rozpršelo až ke konci soutěže, týdenní déšť zde zanechal stopy, a tak trať byla hodně měkká a bahnitá. Přesto se zde sjelo cca 30 týmů. Všechny tři kategorie bojovaly pouze na dráze pro dvě B a časově to utíkalo velmi svižně.

Do poslední chvíle jsme nevěděly, zdali poběžíme, nebo si dáme jen tréninkový útok. Nakonec nám Lucka dorazila z práce - už převlečená, asi tři družstva před koncem a my mohly nastoupit. Na start jsme se seřadily s cílem – základna na jistotu (dost to klouzalo) a zbytek se uvidí :). A tak se i stalo…start, Dituš šla teda „silně do výstřelu“ ;-), jistější spojky, Míša s Kamčou – no problemo v kádi;-), odběh od základny jak má být…Verča vodu poslala o nějakou desetinku později (což bylo jen a jen dobře). Jedno céčko si zahrálo na hada, který se chystal uštknout Lucku :)  a konečný čas 17:03 (nalevo 16:86 asi – a nej sestřik dne).

Pro zpestření zde byla možnost přihlásit družstvo i do druhého kola o kýtu a další ceny. Ač se všem bežet nechtělo (přiznání - mě teda ne – nač se trápit na takovém terénu :/) – šlo se ;-). Holky domlouvaly dřívější start, ať nemusí zmrzat a tak jsme startovaly jako druhé. Hadice pěkně nacucané, holky zmrzlé, kolena taky - takže taková „rychlochystačka“ na základně. Trošku nás podržel tentokrát na startu, ale i přesto – základna jistota, alespoň co se týče všech spojek, kromě koše. Ten se rozhodl, že je mu taky pořádná „klemra“ a do vody prostě nepůjde…takže odpochodoval už ze základny;-), nakonec ho Míša dohonila, a do kádě stejně šel (dobře mu tak :-D), voda tím pádem pomalejší, my k terčům v podstatě už vyklusaly – opět rozdílné výstřiky na proudech – a přesto všechno čas nějaká vysoká 17tka. Přesně nevím – jak budu mít po ruce výsledky, opravím ;-). Suma sumárum – první místo v základním kole a druhé místo ve finálním kole.

V neděli nám předpověď počasí vůbec, ale vůbec nepřála. A to víc bylo překvapením, že na místním hřišti v Rymicích svítilo slunce! No jo, když si to někdo umí zařídit…:) Ale dost o počasí – a hurá na to, co se dělo při útoku. Jelikož si naší Dituš půjčovaly holky z Pravčic, na start jsme šly o něco dříve.  Kratší náběh pro někoho může být výhodou  - ovšem – se startem jsme zde bojovaly i vloni – hold jsme pořádné kusy žen;-), a tak je občas těžké se poskládat do menšího prostoru. A trať z kopečka? To zas trpí kolínka (achich ouvej). Nicméně – start na pohodu, rozběhy taky slušné, bohužel u rozdělovače registruju, že se Dituš jaksi otáčí a pak už ji moc nevidím. Voda zase o nějakou desetinku později :), k čáře doběh velmi opatrný…probliknutí terče a koukám vedle…konečný čas 18:23 (napravo 16:86 – nej sestřik dne). A co se vlastně stalo?? Bohužel Marťa měla pod sebou překážkovou dráhu, stoupla Dituš na céčko, které se ji vyškublo z ruky a od rozdělovače tahala celou hadici, takže byla dost daleko – přesto konečné třetí místo :). V plánu bylo původně jet ještě na soutěž do Hovězí, kam se naštěstí už nejelo....uf :)

A co na závěr? Hláška nejmenovaného člověka: „nechtěl jsem to říkat, ale holky měly oproti ostatním tak trochu jako nevýhodu… dneska se lépe běželo těm váhově slabším…“– děkujeme za upřímnost - velmi si toho ceníme, že se lidé dovedou vžít do naší situace :-D :-D :-D

 

PS: Příště si musíme vzít JOSEFA!!                                                                                                                                                                                    

autor: yfca