První závody v letošním roce

20.06.2012 11:38

Jaro se ozvalo a s ním přišly i první hasičské závody, na kterých jsme mohly začít cítit tu pravou sportovní atmosféru, za kterou jsme se vydaly 12. května do Drnovic (Vyškov). Ani déšť nás neodradil a na startovní čáru jsme se postavily hned jako první tým. Naše  premiéra v roce 2012 hned s několika novinkami – nová strojnice,nové dresy, nové hadice a se spoustou dalších novinek (ne třeba vše prozrazovat);-).  Trošku nás pošetřily holky s vodou, za to jsme si konečně po dlouhé době mohly i ,,popovídat“ s čárou nástřiku a výsledným časem LP 18:96 (PP 18:20) jsme se pak umístily na celkové prvním místě. Jelikož zde byly připraveny dvě různé dráhy – pro ženy a veterány, další pak pro muže, stihly jsme v tento den odjet ještě na soutěž, kterou pořádalo družstvo  ze Zahnašovic.

Dalo by se říct, že v tomto areálu po dešti nebylo skoro ani památky, za to vítr si to zde vynahradil (a to my ,,z hor“ jsme zvyklí na ledascos)). Zde jsme startovali jako druhé. Tentokrát nás holky nešetřily, vodu nám poslali, na dané podmínky - ,,velmi slušně“, ale vítr se zkrotit nedal a tak jsme se s výsledným časem  LP 40:49 (PP 29:19) umístily na 7.místě. Celkově zde vyhrály ženy z Pravčic 20:03, druhé byly domácí holky ze Zahnašovic 20:11 a třetí Loukov 22:33.

V sobotu 19. května, se konalo na našem Radíkovském hřišti okrskové kolo a to zároveň pro okrsky Drahotuše, Potštát, Střítěž a Bělotín.  Domácí muži v ,,provizorním složení“ obsadili celkovou 5. příčku v rámci Drahotušského okrsku. Holky z Radíkova  (také ve složení dream teamu, který tvořila: Alenka Dreiseitlová, Kamča Kubová, Ivet Rodeová, Marťa Boháčová,Marťa Dreiseitlová,Lucka Dreiseitlová a Verča Biskupová) obsadili celkovou první příčku. Jelikož se postupová kola kryjí s jinými závody, již druhým rokem nejsme pravidelnými účastníky postupových kol. Stejně tak tomu je i u Střítežského okrsku, kde se družstvo Olšovce neúčastní postupových kol ze stejných důvodů. Na okresní kolo postupovali hoši z Jindřichova. Boj byl i mezi děvčaty – Partutovicemi a Střítěží. Shrnutí? Celkem 18 družstev mužů a 3 družstva žen společně válčilo, poháněni časovým presem (hokej Česko x Slovensko)  po páté hodině na hřišti ani památka po družstvech.

V neděli 20.5.2012 jsme se pak vydali na první VC OSH Přerov, která se konala v Hlinsku. Celkem 30 družstev mužů a 18 žen byl snad rekordní účastí na tomto závodě. A jak to celkově dopadlo? U mužů se na prvních třech místech umistili hoší ze Špiček, Kunovic a Olšovce u žen bylo pořadí následujicí – Kunovice, Milotice n/B a Radíkov.

Snad by se dalo říct, že jsme naši smůlu v Hlinsku prolomily – ikdyž, zaměříme-li se na provedení útoku, pár lidem jsme určitě vykouzlili úsměv na tváři. ,,Závodníci na místa připravte se“ – hlas startéra, zněl jednoznačně, ,,pozor, teď!“  Míšino uklouznutí hned na startovní čáře bylo jistě nemilé, o to luxusnější byl pak košík v kádi, žádné šetření na vodě a plynu, krásně roztažené hadice, přesto…nějak se nám vlekla voda v hadicích a s výsledným časem 18:56 (LP 17:93) jsme posbíraly prvních 10 bodů do velké ceny. No, pořád máme co zlepšovat, chytat a vychytávat nějaké ty mouchy (měly bychom si pořídit pořádnou lepačku;-)) .

Časový pres tíží i mě, zkoušky volají a tak ALOHA Sportem ku zdraví – na kolena a naražené palce;-) a příští týden hurá do dalekých míst;-)

autor:   yfca ;-)