Salto proudařky a "prostříkala jsem to na 16!" (R-tým 2015 - díl 5.)

07.06.2015 23:35

Víkend na Svobodě a salto pravé proudařky

I přesto, že nás čekal volný víkend a my se nemuseli/y účastnit žádných závodů, nezaháleli/y jsme. Na povel naši pravé proudařky jsme vyjeli/y 31.5. závodit do Svobody s cílem - získat další zkušenosti. (Tréninky jsme zvládaly už trochu lépe, ale závody…to bývá bohužel jiná kávička.)

Jen co jsme dorazili/y na závodní hřiště ... slyšeli/y jsme slečnu komentátorku: "... přijíždí vítězky Extraligy ČR v PÚ..." Trochu jsme znejistěly (a některé z nás přemýšlely jakým důrazným způsobem světu vysvětlit,že...! však víte...). 

Navíc byl předcházející den pro většinu z nás opět velmi náročný. Po krátkém odpočinku a malé rozcvičce jsme vyběhly mezi posledními na start. Po výborném košíku přišla chyba na stroji a hned vzápětí se objevila další na béčkách (uklouznutí, co jen tak někdo nevymyslí). Protože měly proudařky dost času, pravá toho hned využila! Ukázala divákům luxusní salto, poté ještě dotáhla hadici k terči a nastříkala. Výsledný čas byl přes 20s. Odjížděly jsme domů s pocitem, že musíme před závodem v Drahotuších (= hned následující neděli) posbírat ještě někde nějaké zkušenosti a možná si už i trošku vylepšit reputaci.

Náročný víkend aneb prostříkala jsem na šestnáct!!!

Doufaly jsme, že se nám na další soutěži povede o něco lépe. V sobotu ráno - 6.6. - jsme proto vyjeli/y na závod do Počenic (pohárová soutěž pro obě kategorie na 2B). Spěchaly jsme (zaskakující mamka Kamča k Honzíkovi, Majda na Tohatsu ligu a Míša klasicky na další závody :-D ) ... na start jsme šly brzy, už jako třetí. Avšak ani tento víkend jsme nezahájily moc šťastně. Náš útok byl pozastaven hned na samém začátku. Košařce se přes závit sekl koš a nešlo s ním hnout.. Zapsaly jsme si písmenko. Věděly jsme, že takhle na 2. soutěž VC OSH Přerov v neděli nastoupit nemůžeme! 

Rozhodly jsme se změnit plány a vydat se ještě na nějakou soutěž. Obvykle se Radíkov nočním závodům vyhýbá, ale tentokrát jsme večer vyjely do Provodovic. Potřebovaly jsme zjistit, jestli vůbec máme v závodní atmosféře na lepší časy než 20s. Cíl jasný = zaběhnout čas a nemít písmenko! Chvilka napětí....

Podařilo se! Časomíra se nám zastavila na konečném čase 17,39 = UUF!!! (PP dokonce 16,79). Tento čas byl vítězný a my si po dlouhé době vezly ze závodu i pohár! :-)

Další den ráno jsme vyrazily do Drahotuš (2. závod VC OSH Přerov). Naše ambice nebyly nijak vysoké. Opět jsme si přály nějaký slušnější čas a hlavně žádné písmenko :D.

Po modlitbách (na koupelnovém koberečku) jsme se opět postavily na start. Základnu jsme šly v klidu a na jistotu .... vyplatilo se! I přes chybky se na časomíře rozsvítil čas 16,99s (PP 16:39s)!!! Útok byl zakončen nevěřícným, ale radostným pokřikováním levé proudařky: „Prostříkala jsem na šestnáct :D!!“

Tento úspěch byl odměněn nedobrovolnou koupelí v kádi, ve které následně skončila každá z nás ... děkujem klukům z Vysoké :). I tak jsme měly obrovskou radost a na oslavu jsme si přiťukly „fumíkem“ :).

Na závěr bychom chtěly poděkovat savičářce Kamči za obětavost a ochotu! Nenechala nás na holičkách, nastoupila místo naší stálice Lucky a skvěle nabírala. Moc děkujeme! 

A tady jsme.

Doufejme, že už jsme z toho nejhoršího venku!

Adél & M.