Štěstí v neštěstí?

12.08.2013 08:04

 

Sobotní malá účast na závodech ve Vrběticích byla překvapením pro všechny. Celkem se zde sjelo 25 mužských a 6 ženských týmů. Co se týče ženské kategorie – cíl byl jasný. Dokončit v jakémkoliv čase, neboť každý bod je dobrý. Krevní tlak nám zvýšila nefungující pojistka na rozdělovači, kterou se snažili na poslední chvíli opravit a jelikož družstev bylo méně, na start jsme se postavily jako druhé – takže menší vzrušení před startem. Dokončily jsme v čase 16,63 (L16,41) a braly tak body za první místo. Nejrychlejší sestřik dne putoval do Chrášťan a to za čas 15,98. Sobotní závody byly ukončeny velmi brzy a tak se přemýšlelo, co by se podniklo. Nakonec jsme se cestou zastavily na pozdní oběd a pak se přesunuli na hřiště do Babic, kde se konal nedělní závod extraligy.

 

Na nedělních závodech byla opět menší účast, než je zvykem. Do kategorie mužů se přihlásilo družstev 32 a v ženské kategorii závodilo 10 týmů – což byl signál pro stejný cíl, jako v předcházejícím závodě – dokončit. Přiděleno startovní číslo dva a šlo se na start. Holky se s vodou nepáraly, poslaly to hned…bohužel pojistky na rozdělovači nás v poslední době dosti zlobí, takže uletělo céčko – malá Luci se však vzpamatovala, zatlačila slzy a útok jsme dokončily. Na popud a upozornění ostatních, že nám během provádění útoku přes hadice přeskákaly dvě dámy, se sepsal protest. Pravidla jsou dána a stanovena, avšak záleželo na posouzení rozhodčího, jak se k tomu vyjádří a co se bude dít. Protest byl uznán, a my mohly běžet znovu. Jaký byl tentokrát cíl? Pořád stejný – dokončit. Atmosféra okamžitě zhoustla. Útok se dokončil v čase 16,23 (P 15,96) a tím se rozjela velká rozporuplná diskuze doprovázená smíšenými pocity. Kdyby to byl jiný čas, jiné umístění, jiný tým – možná by se bralo vše jinak…Ve stejném duchu se neslo bohužel i slavnostní vyhlášení. Pohár za nejrychlejší sestřik 15,68 získala Vitiněves.

 

Další víkend nás čekají daleké závody v Radimovicích a v Benešově u Semil…v jaké sestavě se ale postavíme na start? To je ve hvězdách…

autor: yfca