!2014! SUMA SUMÁRUM - ZLATO!!! ZLAŤÁRUM!

31.08.2014 20:36

Sen se stal skutečností…. Těmito slovy jsem začínala před dvěma lety psát článek po závodech v Petrovicích v roce 2012 o získaném titulu a celkovém vítězství v extralize. Už tehdy jsme si řekly, že se nám to víckrát nepovede…

 

Na srdci je toho hodně a shrnout celoroční snažení do několika málo odstavců, je nadlidský výkon. Loňskou sezónu – tedy rok 2013 jsme končily s myšlenkou a snad i pevným odhodláním a smířením, že v Radíkovských barvách jsme si zaběhly naposledy, a co bude v následujícím roce 2014, je hádankou. Přesto se našlo pár jedinců, které to nenechalo chladnými… pár slov, přemlouvání, domlouvání až nátlaku (oni ví, o kterých mluvím :-)) A tak jsme některé z nás tedy odmítly angažmá v jednom z nových týmů na Přerovsku a po pár telefonátech a trošku většího „hecu“ jsme uspořádaly lednovou seanci potencionálního týmu Sdh Radíkov 2014. Seance proběhla u Hynčiců, kde se nás sešlo 8. Nejprve jsme si řekly, kdo by co mohl běhat (hypoteticky) a jak bychom to asi zkusily. Jedna z prvních vět byla také věnována tomu, co od sebe samotných můžeme očekávat a s čím můžeme počítat a že se musíme se svým hasičským chtíčem držet při zemi…. A tak jsme si v podstatě 17. ledna naplánovaly tréninky až do konce srpna letošního roku. První „trénink“ zadku proběhl v „Olšoveckém kurníku“, kde se holky věnovaly zadku – jak by asi mohly chodit a další přemyšlely, jak poskládat zbytek základny. Naštěstí nám kruté celoročně zimní Radíkovské počasí přálo a tak jsme poprvé v nové sestavě políbily Radíkovskou dráhu již 1.března (na sucho) a první ostrý trénink proběhl 22.března. A jaká vlastně byla sestava? Koš – Ivuška (dříve Sdh Ždírec nad Doubravou), spoj Lucka (dříve rozdělovač), stroj Áďa (univerzální člověk, dříve Sdh Střítež nad Ludinou), Béčka (zprvu Míša, dříve koš, poté Lucí), rozdělovač Lucí (větší část seźony 2013 a začátek 2014 rozdělovač Radíkov, dříve Sdh Ždírec nad Doubravou;poté Míša), levý proud Marťa (odjakživa proud s roční pauzou 2013 na proudu u Sdh Chrášťany), pravý proud Ivča (jediný post stejný od roku XX :-)) Z počátku nám ještě na levém proudu (hlavně na trénincích) zaskakovala i Kája (Sdh Komárovice), stejně tak i na závodech - dokud se ji nekryly se svým domovským týmem.

Ač  na zadku holky makaly -  moc to nešlo. Naštěstí nebyl „daleko“ odborník a Lucku  si vzal pod svá křídla trenér holek z Sdh Sychotín. Pár nočních tréninků a nalívání najednou šlo…:-). První závody nějak nedopadaly, ač jsme vnitřně tušily, že by to mohlo být lepší. Vychytávaly se chyby, dumalo se, zkoumalo, občas nervovalo, měnily se posty…a pak – nečekaně, došlo ke zranění. V tu chvíli nastoupila zpět do zbroje Marťa B. (post „B“  v předešlých letech), dva tréninky a rovnou na závody na postu koše – a tehdy přišel ten zlom, byl červen a byly závody v Rychlově aneb padla první letošní 16tka…Popisovat každý útok nebo jednotlivé nezdary a trápení či vítězství a pocity euforie by bylo na sepsání románu. Proto zde uvedu jen pár zajímavostí:

Celkově bychom se mohly hecovat, kdo dojíždí víc km a nebo víc hodin na tréninky…lehký přehled uvádí tabulka níže :-)

Ivuška

Prostějov

Lucka

práce - Valašské Meziříčí

Aďa

Střítež nad Ludinou

Lucí

Urbanov/Kámen

Míša

Staďák (Hranice), práce Střítež

Marťa

Praha

Ivča

Brno

 

Nejlepší časy sezóny: 16:24, 16:26, 16:29 (odkaz na výsledky: Výsledky v roce 2014 )

Nejlepší sestřiky: 15:98 L a 15:75 P

Nejhorší čas: NP (za přešlap čáry – a pak že „nedobíháme“ ;-)…)

Nejvzdálenější závod: cca 280 km Radimovice

Nejdeštivější závod při útoku: Olšovec a Sychotín

Věkový průměr družstva: 24 (ještě, že máme tu Áďu, co nám to zprůměruje :-))

Nejoblíbenější nápoj: „voda“

Nejoblíbenější týmové jídlo: králík

A spoustu dalších nej a nej si necháme pro sebe…

Co nás ještě čeká a co nás snad nemine a přispěje k ziskání dalších nej okamžiků sezóny? Tak to jsou dva poslední závody, na které se chystáme - October cup a Lenin :)

Okamžity, které jsme během letošní sezóny společně prožily, byly různých chutí -  prožily jsme chvíle naděje, štěstí, zranění, zoufalství, vzteku, pláče….co nás ale drželo pohromadě bylo ODHODLÁNÍ dokončit sezónu 2014 čestně a dát do toho vše, co můžeme a snad se nám to tak i podařilo…

VŠEM, kteří svým časem, psychickou i fyzickou silou dopomohli a pomohli nejen k titulu ale vůbec k zahájení a dokončení zlaté sezóny -  moc děkujeme! 

Vaše ZLATÉ HOLKY :-) 

PS. Hlavně že jsme v pohodě ... PANIKA!!! 

 

Několik foto:

www.facebook.com/media/set/?set=oa.10152199638006148&type=1

www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151990413961148&type=1

autor: yfca