Úspěchy i nehody...

22.06.2012 11:38

Mnoho dní uteklo a je třeba opět něco sepsat, ať máme na co za pár let vzpomínat…a že je na co!! Tak jen ve zkratce – první extraligový závod  v Seči  a daleká cesta až k Plzni pro nás začala v podstatě už v sobotu, kdy jsme se vydaly na závod zařazený do Hanácké extraligy – Loučany.  Díky pořadatelům jsme mohly nastoupit jako první, abychom se pak dříve vydaly na dalekou cestu. Nějakou nepěknou náhodou se stalo, že košík poskočil, kam neměl, takže se muselo zastavit, narazit a znovu točit – z toho pak byla pomalejší voda  a konečný čas 18:48. ,,Odvařené jsme z toho opravdu nebyly;-)“ ale co…jede se dál a v neděli nás čekal daleko důležitější závod. Do Seče jsme dorazily bez problémů – SYGIC NAVIGATION in HTC MOBILE supr trupr, strejdovy historky, žužlaní ,,čoček“, uklidňování Míši atd atd;-) dodalo cestě tu správnou atmosféru a do Seče jsme dorazily kolem deváté hodiny?? Jelikož jsme byly s místními domluveni na přespání v místním pohostinství (za což jim velice děkujeme!!), první ex noc byla bez komplikací. A jak to probíhalo večer – netřeba komentovat. Mně osobně se v Seči líbí a Brufen jede!! A jak to tedy dopadlo na závodech? Bylo vedro a zima dohromady, trať  suprová, stejně tak i všechno okolo… A útok? No přesně si to už nepamatuju, já myslím, že celkem podařený klasický útok, s výsledným časem 17:30 (vpravo 17:07) stačil na čtvrté místo a my tak braly první body do extraligy. První skončily ladies z Chrášťan, druhé Výčapy a třetí Sychotín.

Další víkend jsme se vydaly na závody do Letohradu. Opět rozhodovaly setřiky, tentokrát jsme se s Marťou ,,čenžly“ a výsledný čas 17:41 (vlevo Marťa 17:01) získal stříbrnou pozici. Na prvním místě skončily holky ze Sychotína, které suprově trefily a třetí holky z Výčap (také zaváhaní na terči – myslím, že tentokrát to byla Verča LP). Bylo v plánu zde zůstat, jet na nedělní závody ,,kousek“ od Letohradu, ale nakonec se rozhodlo a jelo se domů. Ani nevím, jak to vzniklo , ale cestou jsem jen něco zaslechla, že prý se nikde nezastavuje a jede se rovnou do Radíkova (pro ty co neví, z Radíkova jsou jen 4 členky z týmu). Zástavka byla v Hranicích na maso, kofolu a…R;-) no a grilovalo se! Noclehárna u Hynčiců, doufám, nezklamala a my se  proto mohly v neděli více prospat a vyrazit do Rymic. Musím říct, že unavenější jsme na závody snad nikdy nejely….o to méně přemýšlení, žádné taktizovaní – cíl byl jasný – zaběhnout slušně a čestně. A konečný čas 16:54 (vpravo 16:33) získal zlato a překonání místního traťového rekordu. Padl ještě návrh jet na další závody, ale týmově bylo zamítnuto – přeci jen pondělní zkoušky čekaly, a práce by taky nepočkala.

Týden utekl jako voda a byl tu zase extraligový víkend. Lipová a Žernovník. Nováčcci - co se týče pořadatelů, se opravdu ukázali! Perfektní areál a komentátor neměl chybu. Za mých dětských let to byl ,,hustej kaňour“ a tak jsem konečně mohla přiřadit k onu ,,slavnému jménu a historkám:-D“ i obličej) . Moc mi pamět neslouží, tak je mi líto, že nemůžu podrobně popsat všechny útoky … Tartanový povrch, ne zcela rovně postaven, prý moc lidem nesvědčil – podle doslechu. Mně to vůbec nevadilo – ba naopak. Musím říct, že jsme šly s holkama opět klasicky, voda tak jak má být, tentokrát sedly krásně sestřiky a výsledný čas  16:26 (vpravo 16:06) bral první místo. U mužů se na prvním místě umístili kluci z Olšovce a tak byla velká SLÁVA! Přerovsko zabodovalo, o to krásnější to bylo!:) Původně jsme měly jet z Lipové domů, ale jelikož se počasí celkem drželo, přejeli jsme do Žernovníku a uspořádali si palačinkovou párty. Nevím jak ostatní, ale odbytím půlnoci jsme se všechny sebraly a šly jsme pěkně spát. Ráno si s námi zahrávalo počasí a skoro by se dalo říct, že byl apríl! Chvíli mlha, potom slunce a pak zima…nakonec na útoky holek pěkně začalo pršet. A výsledek?  Trošku nás holky pošetřily s vodou, my k tomu přidaly s Marťou ještě prostřik jako… no a výsledný čas 17:53 (vlevo 17:38) stačil jen na páté místo. První skončila Vitíněves, druhé byly holky ze Ždírce, kterým sedl výborně sestřik a o třetí místo se dělily holky z Nevcehle a Sychotína.

Tento  červnový víkend 16 – 17.6. jsme se zúčastnily závodů zařazených do Velké ceny OSH Přerov. Dalo by se říct – smolný víkend, a už bych takový opravdu nechtěla zažít. Opatovice – palermo, že by záviděli i v Africe, dusno k tomu nepříjemný točící vítr na trati, který koplikoval život mnoha závodníkům.  Navíc jsme měli  přes týden jen provizorní trénink bez rozdělovačky – Lůca totiž státnicovala – Mgr. Lucie Dreiseitlová! Gratulujeme!!:) Asi moc slavila :-D(promiň Luci) – ne, no prostě nějak nás zlobily hadice na základně, nedržel rozdělovač, padaly proudnice, céčka se kutálela…proto jsme šly pěkně opatrně…nicméně vpravo 17:75, vlevo uletěné céčko od rozdělovače, výsledný čas 31:49 a 11 místo.

V neděli v Troubkách nebylo o moc líp. Opět únavné vedro, stín tak možná jen pod altánky. O zábavu se však postarali mladší a starší žáci, závodící součastně na  hřišti. A náš útok? Na start jsme šly až mezi posledníma. Voda bez chyby, vpravo 16:28, vlevo pak Marťa uklouzla, ale vší silou se do toho opřela, nevzdala to a výsledný čas pak byl 17:81 – stejný čas jako mělo družstvo z Milotic, takže jsme se dělily o první místo. Jelikož jsme měly dostatek sil, vydaly jsme se ještě na závody zařazené do Zlínské ligy, které se konaly v Sazovicích. Tady se běželo o dost líp!! Super rozběhnutý útok, voda parádní ale ,,můj supr trupr držkopád“ si budu ještě dlouho pamatovat. Ani nevím, kolik měla Marťa sraženo, já jsem se pak snažila jen udržet proudnici, aby nám ještě nevyliskala. Marťa však registrovala, že není vše ,,ok“ - povel strojnici a nedokončení útoku znamenal N -,, někdy příště“ a věřím, že i poslední. Zamáčkla jsem slzy, odbelhala se mimo trať. Koleno trošec oteklo – alespoň dostalo ,,testing sezóny“, teď už celkem cajk, dostal zabrat i krk a rameno a  výsledkem byl i solidně naražený zadek. Promiňte HOLKY:(

 No a co nás čeká teď?? Závody na domácí půdě – v neděli 24.6. a v sobotu u sousedů v Olšovci!

Tetokrát tedy shrnutí ze závodů dohromady, příště se snad rozepíšu i o ostatních ;-). V Radíkově Aloha a LISTERINY s sebou!:D a málem bych zapomněla – VELKÝ DÍK UNĚTICKÝM ZA DOVEZENÍ MIKINY ZE SEČE!!:))  

P.S. za chybky a překlepy se omlouvám                                                               

Autor:  yfca  ;-)