Víkend za náma! O jednu hasičku víc (R-tým 2015 - díl 6.)

14.06.2015 23:35

"mínus" 2 závody, "plus" 1 hasička

Konečně máme za sebou (trochu obávaný) víkend - Olšovec-Radíkov. V sobotu 13.6. 2015 se v Olšovci konala "naše" VC OSH Přerov, zároveň však i 1.kolo "Extraligy". Z důvodu mého dojezdu a přejezdu z jiných závodů, jsme startovaly až téměř na závěr. Z téhož důvodu jsme původně zvažovaly i obměnu našeho složení a povolání bývalé LP - Marti do zbroje. Po týmové poradě byl však vynesen verdikt: "Jestli nám to má někdo prostříkat, tak ty!". Bohužel jsem si ta slova vzala zřejmě příliš k srdci.... ale nepředbíhejme. Našemu pokusu předcházela přehlídka skvělých útoků. Holky ze Sychotína zastavily časomíru dokonce na 15s. Nás však jejich výkon moc nepřekvapil a nezaskočil. Očekávaly jsme podobný průběh závodů. A tak jsme šly na start soupeřit spíše s našimi týmy z VC Přerova, ... se základnou na jistotu, ... s útokem - "jako na tréninku". Tato taktika vypadala jako životaschopná do zákleku a výstřiku. Útok byl (prý) rozběhnut na naše poměry velice hezky. Mé obavy z markantní ztráty na běhu oproti PP se kupodivu až tak nevyplnily, ale co se dělo po výstřiku, to netuším. Na pravém terči zasvítilo krásných 16:18, ale na tom levém? Terč asi uhýbal a uhýbal, dívala jsem se zoufale už i vlevo, vpravo, jak daleko jsem od čáry a modlila se, aby to utrpení skončilo. Nakonec mne vysvobodila až strojnice, která ubráním plynu terč rozsvítila na konečném čase okolo 21s. Předpokládaly jsme spíše deficit běžecký, ale tohle?.... v rámci VC jsme bohužel braly minimum bodů.

....závodní maraton pokračuje....přesun Radíkov....hotel "U Hynčiců" hostil jako každoročně návštěvníky a závodníky.

Společně jsme všichni hodnotili závody a útoky. (Nad naším jsme jen kroutili hlavou. Trošku nás však vyděsily mezičasy, na které jsme doposud nebyly (hlavně já) zvyklé...sekundový rozdíl ve výstřiku oproti tréninkům!? :D ) Náladu nám zvedla až radostná zpráva od naší bývalé PP Ivči. V průběhu závodů se totiž Ivča rovnou přesunula do porodnice. Asi z té závodní paniky musela malá hasička (doufáme, že RADÍKOVSKÁ) Anička na svět. Hned byl důvod k oslavám pro celý hasičský Radíkov.

V neděli probíhal v Radíkově pouze závod extraligy. Přestože jsme se nemusely zúčastnit, byla by škoda jako domácí tým nenastoupit. Všechny jsme se modlily, abychom si zapsaly lepší čas než v sobotu. Proudařkám před útokem chyběla barva v tváři, přestože nám v podstatě o "nic" nešlo ...

Útok se podařilo rozběhnout (až na chybku béčkařky) opět docela slušně.... po zákleky a sestřiky. Tentokrát jsem i s prostřikem! vymalovala čas 16:50s (joo, holky se s náma zřejmě už přestaly párat! :)) ... ale Míša PP mne jistě chtěla ještě za sobotu utěšit a zapsala konečných 17:66s (nutno podotknout, že proudnice s pracovním názvem "holka rozprašovačka" také trochu vykonala své). Čas nikterak slavný v extraligové konkurenci, ale pro nás mnohem příjemnější, než ten předešlý. Ještě jsme s podivem braly i nějaké drobné bodíky do EX.

 

Tak jsme ten víkend všechny přežily! Teď už to chce zase "JEN" vyběhávat, seběhávat, závodit, závodit, závodit... a hlavně ....běhat pro radost přece .....

Míša

foto z víkendu zde!