Zlatý víkend (R-tým 2015 - díl 15.)

15.09.2015 21:43

Přestože nám hlavní sezona už skončila, naplánovaly jsme si na první zářijový víkend hned dva závody - sobotní Pravčice a nedělní Skrochovice.

Do Pravčic, kde se konalo závěrečné kolo podhostýnské hasičské ligy, jsme vyjeli až po poledni. Přijelo sem skoro 40 družstev mužů a kolem 15ti družstev žen, takže se dalo očekávat, že závody jen tak rychle neskončí. My jsme za to však byli rádi, protože jsme čekali na levou Míšu, která ten den absolvovala atletické závody v Třinci. Ještě jednou gratuluji ke skvělým výsledkům. No ale zpátky k Pravčicím. Po mužské kategorii jsme se na start postavily my, ženy :D Zde se rozhodovalo  o první místo mezi Pravčicemi a Zahnašovicemi. Holky ze Zahnašovic však svůj útok pojistily a mohly se radovat z celkového vítězství. Pravčickým holkám se útok také povedl, ale na celkové vítězství v PHL  jim to nestačilo. My jsme šly na start jako dvanácté a na pravém proudu naši Míšu zastoupila Dita ze Špiček. Útok téměř na pohodu, žádné stresy a čas 16,34s (napravo 16,02s) znamenal vítězství, rekord trati a hlavně velkou radost. :)

Za výpomoc Diťákovi moc děkujeme a ze nej sestřik dostala dokonce i dortík! :-D :-)

Další Foto zde

V neděli jsme se opět brzy ráno vydali - skoro až do Polska - za naší Míšou - do Skrochovic. Tento závod byl posledním závodem MSP. V mužské kategorii tentokrát tolik družstev nebylo a my jsme se pomalu začali chystat. Po zjištění, že náběh tentokrát HODNĚ klouže, se některé z nás rozhodly jít v teniskách a hlavně na jistotu. Na start jsme se postavily jako třetí a i s podklouznutím na startu a s „nemocnou“ mašinou jsme nasadily vysokou laťku. Čas 16,20s (vpravo 15,7xs) už nikdo nepřekonal a my si odvezly i ze Skrochovic zlato a medaile.

video Skrochovice zde

a také zde

Foto zde

O víkendu jsme byly v závodní formě, ale naši mašinu forma bohužel úplně opustila.

Přejeme jí brzké uzdravení a návrat! Bez ní to prostě nejde!

Adél